Degradant Excelsior trots op prestaties

Ger
22 april 2008, 15:45   Bijgewerkt: 22 april 2008, 16:10

Excelsior beschikte dit seizoen over een lange adem, maar duikelde op de laatste speeldag alsnog uit de Eredivisie. De Kralingers gingen zwaar onderuit bij SC Heerenveen (5-0), terwijl concurrent VVV Venlo te sterk was voor De Graafschap. Ondanks de degradatie blikt Geert den Ouden vooral positief terug op de afgelopen voetbaljaargang. "Uiteindelijk is het verschil maar twee punten."

"Het is nog knap dat we het tot de laatste dag hebben weten uit te stellen", zegt Den Ouden tegen FCUpdate.nl. "Uiteindelijk is het verschil met VVV maar twee punten. Helaas is het kwartje voor ons de verkeerde kant op gevallen." Degradant ADO Den Haag wist het een seizoen eerder niet zo spannend te maken. De club uit de Hofstad liep de nacompetitie op tien punten mis. RBC Roosendaal had in de editie 2005-2006 zelfs negentien punten achterstand op de nummer voorlaatst.

"Het is makkelijk om de clubs met de laagste begrotingen aan het begin van het seizoen te bombarderen tot degradatiekandidaten", beseft Den Ouden. "Over het algemeen komen die clubs ook in de problemen, dus ik heb me er niet echt aan geërgerd. Ik vind wel dat we dit seizoen veel mensen verrast hebben. In de voorbereiding kwamen de nodige voorspellingen voorbij waarin gedacht werd dat wij maar tien punten zouden halen."

Na rust werd het lot van Excelsior definitief bezegeld, toen concurrent VVV afstand nam van De Graafschap. "Je kan wel gaan hopen op een nederlaag voor VVV, maar je hebt daar geen invloed op. Wij hebben ons gewoon op onze eigen wedstrijd gericht. Alleen vloog die bal er bij ons op cruciale momenten in. Na de 3-0 was het geloof geknakt. Toen moesten we vier keer scoren en op dat moment stond VVV ook op voorsprong."

Na twee jaar in de Eredivisie moet Excelsior zich nu weer richten op de Jupiler League. De selectie van de Kralingers zal vermoedelijk de nodige wijzigingen ondergaan. Diverse spelers hopen actief te blijven bij een club op het hoogste niveau. Den Ouden kan door een clausule in zijn contract transfervrij overstappen. "Op dit moment loopt mijn contract nog een jaar door, maar iedereen weet dat ik vrij weg kan. Er heeft zich nog geen club gemeld. Ik ga de komende tijd afwachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen