Eigen doelpunt schenkt Chelsea goede papieren

Ger
22 april 2008, 22:40   Bijgewerkt: 22 april 2008, 23:07

Door een late gelijkmaker heeft Chelsea het beste zicht op het bereiken van de finale van de Champions League. De Londenaren zagen Liverpool-verdediger John Arne Riise in blessuretijd een voorzet van Salomon Kalou langs zijn eigen doelman koppen (1-1). Dirk Kuyt had de thuisploeg vlak voor rust nog op voorsprong gezet.

Benitez Grant

Liverpool had dinsdagavond een duidelijk Nederlandse inbreng met de aanvallers Dirk Kuyt en Ryan Babel. De laatste had in de vorige ronde tegen Arsenal een beslissende rol voor zijn rekening genomen. Als invaller versierde hij in het thuisduel een strafschop en schoot hij zijn werkgever persoonlijk naar de 4-2 zege. Tegen Chelsea sprong Kuyt nadrukkelijk in het oog. De oud-Feyenoorder toonde een enorme werklust en was niet te beroerd om verdedigende taken uit te voeren.

De Londenaren probeerden in de tweede helft, mede door enkele aanvallende wissels, de gelijkmaker op het bord te krijgen. Vooral dankzij de uitblinkende verdediger Martin Skrtel, die in de winterstop werd overgenomen van Zenit Sint Petersburg, wist Liverpool het gevaar te neutraliseren. Met een vlammend schot van Babel en een fraaie uithaal van aanvoerder Steven Gerrard waren The Reds bovendien dicht bij een tweede treffer.

Net op het moment dat Kuyt de man van de wedstrijd leek te worden, kreeg Chelsea de 1-1 in de schoot geworden. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou, in de 63ste minuut binnen de lijnen gekomen voor Joe Cole, zag zijn voorzet door John Arne Riise in eigen doel worden gekopt. Door de onverwachte gelijkmaker heeft Chelsea opeens de beste papieren om de eindstrijd van de Champions League te bereiken.