'Eriksson moet veld ruimen bij Manchester City'

29 april 2008, 11:23   Bijgewerkt: 29 april 2008, 11:36

Sven-Goran Eriksson moet na één seizoen alweer vertrekken bij Manchester City. De Zweedse coach heeft van clubvoorzitter Thaksin Shinawatra te horen gekregen dat hij volgend seizoen niet meer voor de groep staat, meldt de BBC. De matige resultaten in de tweede seizoenshelft zouden hiervoor de aanleiding zijn.

Eriksson trad afgelopen zomer in dienst bij Manchester City. Onder leiding van de Zweedse oud-bondscoach van Engeland kende City een droomstart in de Premier League. De ploeg stond wekenlang in de top-vijf, maar na de jaarwisseling kwam de klad er in. Door een reeks matige resultaten is Man City afgezakt naar de negende plaats en kan het plaatsing voor Europees voetbal definitief vergeten.

Naar verluidt rekent clubvoorzitter Shinawatra, die vele miljoenen in de club pompt, Eriksson dit zwaar aan. Volgens de BBC heeft de Zweed al te horen gekregen dat hij moet vertrekken en tegenover SkySports toont ook Erikssons zaakwaarnemer Athole Still zich niet positief over de toekomst van de coach. "Als Shinawatra Eriksson echt zou steunen, had hij al lang zijn vertrouwen in hem uitgesproken. Het ziet er dus niet goed uit. Maar één ding is zeker, Sven zal niet zelf opstappen", stelt hij.

Eriksson was eerder coach van onder meer Benfica, AS Roma, Fiorentina, Sampdoria en Lazio. Tussen 2001 en 2006 was hij bondscoach van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen