Inter ziet AS Roma tot een punt naderen

Ger
11 mei 2008, 17:29   Bijgewerkt: 11 mei 2008, 17:44

De Italiaanse kampioen wordt pas op de laatste speeldag bekend. Koploper Internazionale bleef zondag op een remise steken tegen Siena (2-2), terwijl concurrent AS Roma te sterk was voor Atalanta (2-1).

Door de resultaten verkleinden de Romeinen de achterstand op Inter tot één punt. De lijstaanvoerder gaat komende week op bezoek bij Parma, AS Roma speelt tegen Catania.

Inter leek zondag lange tijd op weg naar de derde landstitel op rij, maar Siena kwam twintig minuten voor tijd langszij door een doelpunt van Houssine Kharia. Daarna miste Marco Materazzi nog een strafschop namens Inter. Patrick Viera en Mario Balotelli maakten de doelpunten voor de ploeg van trainer Roberto Mancini.

AS Roma had weinig moeite met Atalanta. Christian Panucci en Daniele de Rossi waren trefzeker voor de Romeinen. In de slotfase deden de bezoekers nog iets terug via Gianpaolo Bellini: 2-1.

Fiorentina pakte de vierde plek weer af van AC Milan. De ploeg uit Florence nam in de slotfase afstand van Parma: 3-1. Franco Semioli en Pablo Osvaldo maakten in de laatste vijftien minuten twee doelpunten voor Fiorentina. AC Milan ging met 3-1 onderuit bij Napoli. Clarence Seedorf maakte het enige doelpunt voor de ploeg uit Milaan, die naar de vijfde plaats zakte.

De vierde positie geeft recht op een plek in de voorronde van de Champions League. Nummer drie Juventus is hier al zeker van. Juve kwam zondag niet verder dan 1-1 tegen Catania. Alessandro Del Piero maakte vlak voor tijd de gelijkmaker, zijn negentiende doelpunt van het seizoen.

Livorno verloor in eigen huis van Torino (0-1) en degradeerde naar de Serie B. De club speelde sinds 2004 op het hoogste niveau en kwam vorig seizoen zelfs tot de derde ronde van de UEFA Cup.

Livorno won dit jaar slechts zes wedstrijden en haalde dertig punten. Empoli (33 punten) en Parma (34) moeten volgend weekeinde winnen om degradatie te voorkomen. Ze zijn dan afhankelijk van het resultaat van Catania (36 punten), dat een plek boven de degradatiestreep staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen