Koeman wil er jaartje tussenuit

13 mei 2008, 10:43   Bijgewerkt: 13 mei 2008, 10:58

Ronald Koeman is niet van plan om snel weer ergens als trainer aan de slag te gaan. De coach, die vorige maand ontslagen werd bij Valencia, wil er een jaartje tussenuit. "Alleen als er een club komt waar ik echt geen nee tegen kan zeggen zal ik het doen, maar zoals de zaken er nu voorstaan neem ik een sabbatical", zegt hij in Sportweek.

Koeman stapte in oktober 2007 over van PSV naar Valencia, maar zakte in Spanje lelijk door het ijs. Valencia won weliswaar de Copa del Rey, maar in de competitie waren de resultaten bedroevend. Eind vorige maand werd hij ontslagen, waarna zijn zaakwaarnemer al liet weten dat Koeman 'vooral op de golfbaan te vinden zou zijn'. 

"Dat bevalt me momenteel prima, even helemaal weg uit de hectische voetbalwereld. In principe ben ik van plan om een jaartje niks te gaan doen. Ik heb vanaf 1998, toen ik assistent werd van bondscoach Guus Hiddink bij Oranje, tot dit seizoen onafgebroken gewerkt. Misschien is dit wel een goed moment voor bezinning", zegt de 45-jarige trainer in het interview, dat vanaf woensdag in de winkel ligt.

Sinds het WK van 1998 in Frankrijk, waarin Nederland de halve finale haalde, werkte Koeman bij achtereenvolgens Barcelona, Vitesse, Ajax, Benfica en PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen