Manchester United blijft moeiteloos op titelkoers

3 mei 2008, 15:33   Bijgewerkt: 3 mei 2008, 17:51

Manchester United is nog slechts één duel verwijderd van de titel in de Premier League. De thuiswedstrijd tegen West Ham United werd zaterdag eenvoudig met 4-1 gewonnen, waardoor het kampioenschap volgend weekend, op de laatste speeldag, binnengehaald kan worden. Tegenstander is dan Wigan Athletic.

Na de zware Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona was het even afwachten hoe Manchester het er vanaf zou brengen tegen West Ham, maar wie anders dan Cristiano Ronaldo wees zijn ploeg al snel de weg. Door goals in de vierde en 24ste minuut gooide de Portugees het duel al snel op slot. Toen Tevez er even later zelfs 3-0 van maakte, leek de wedstrijd helemaal bekeken.

Toch maakte de thuisclub het zichzelf nog enigszins lastig. Vlak nadat Ashton zomaar de 3-1 mocht binnenschieten, werd Nani met rood van het veld gestuurd. De Portugees gaf een kopstoot aan tegenstander Neill en op aanraden van de assistent-scheidsrechter werd de jonge international naar de kleedkamer verwezen.

Met tien tegen elf kwam Manchester United na de rust echter niet in de problemen. Sterker nog, middenvelder Michael Carrick bepaalde in de 59ste minuut, met een van richting veranderd schot, de eindstand op 4-1. Hierdoor heeft Manchester United nog altijd alles in eigen hand en volstaat een zege op Wigan op de slotdag om voor het tweede jaar op rij kampioen van Engeland te worden. En als rivaal Chelsea maandag punten morst in de uitwedstrijd tegen Newcastle United, heeft Manchester zelfs aan een puntje tegen Wigan genoeg om feest te kunnen vieren.