NEC klaart de klus bij FC Groningen

Ger
11 mei 2008, 20:50   Bijgewerkt: 14 mei 2008, 09:41

NEC heeft zondagavond de finale bereikt van de play-offs om een UEFA Cup-ticket. De formatie van trainer Mario Been zegevierde met 3-1 op bezoek bij FC Groningen. Voor eigen publiek hadden de Nijmegenaren al met 1-0 gewonnen.

NEC is hard op weg naar een seizoenseinde waarmee in de winterstop totaal geen rekening werd gehouden. De ploeg kende een zeer moeizame start van de competitie en leek zich te moeten richten op handhaving. De afgelopen maanden maakte NEC echter een ongekende opleving door. Na 23 januari verloren de mannen van Been nog slechts één duel in de Eredivisie.

In de Euroborg deed NEC al in de vijfde minuut uitstekende zaken. Na een simpele één-twee door de Groningse defensie tikte de geslepen Brett Holman de openingstreffer binnen. De thuisploeg moest daardoor drie keer scoren om de derde ronde te bereiken. Met moeizaam combinatiespel wekte FC Groningen geen moment de indruk te geloven in die opdracht.

Voor de noorderlingen duurde het seizoen duidelijk te lang. Het elftal van coach Ron Jans kwam door het vertrek van sterkhouders Bruno Silva, Rasmus Lindgren en Erik Nevland verzwakt uit de winterstop. De vele blessures in de tweede seizoenshelft, van onder meer Koen van de Laak, Martijn Meerdink en nieuweling Danny Holla, maakten de problemen voor FC Groningen nog groter.

De hoop van FC Groningen duurde twaalf minuten, waarna Lorenzo Davids namens NEC de eindstand liet aantekenen. De middenvelder mocht geheel vrijstaand voor doelman Brian van Loo de hoek uitzoeken: 1-3. NEC treft in de derde ronde van de play-offs de verliezer van het duel tussen NAC Breda en SC Heerenveen. Voor FC Groningen, dat de afgelopen twee seizoenen UEFA Cup-voetbal behaalde, is het seizoen voorbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen