Van Basten ziet 'structurele fouten' bij winnend Nederland

15 juni 2008, 15:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marco van Basten is nog niet honderd procent tevreden over het spel van Oranje. De coach heeft in de eerste duels van dit toernooi, tegen Italië en Frankrijk, 'structurele fouten' gezien. Dat meldde hij zondag tijdens een persconferentie in Lausanne.

Nederland won de afgelopen dagen overtuigend van Italië (3-0) en Frankrijk (4-1), waardoor er in het hele land een hosannastemming is. Van Basten begrijpt dat, maar plaatst wat kanttekeningen. "Natuurlijk zijn wij ook blij en trots, maar er zijn absoluut verbeterpunten. Er worden nog structurele fouten gemaakt, dat moet beter", stelde hij. 

Basten

Basten

Afgezien van deze fouten die nog in de ploeg zitten, is Van Basten dik tevreden over de manier waarop het toernooi verloopt. Niet alleen op, maar ook buiten het veld gaat alles crescendo. "Klopt, de sfeer is uitstekend. Maar waar gewonnen wordt, is het meestal gezellig. Dus wat dat betreft is het niet zo gek dat het gezellig is, na overwinningen op de wereldkampioen en de vice-wereldkampioen."

Door deze overwinningen is de derde groepswedstrijd, tegen Roemenië, voor Oranje eigenlijk niet meer van belang. Van Basten zal dus wat andere spelers het veld in sturen. "Nou, we houden inderdaad alle opties open. Maar hoe we precies gaan spelen, moeten we nog even bekijken. Zeker is wel dat we laten meewegen, als sommige spelers een gele kaart achter hun naam hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen