Driemaal is scheepsrecht voor Henk ten Cate

26 augustus 2008, 22:35   Bijgewerkt: 26 augustus 2008, 22:44

Henk ten Cate is er eindelijk in geslaagd om als hoofdcoach de groepsfase van de Champions League te bereiken. Na twee mislukte pogingen met Ajax, overleefde de Nederlander met Panathinaikos wél de voorrondes. Ook Juventus en FC Barcelona bereikten dinsdag het hoofdtoernooi van het miljoenenbal.

Panathinaikos won door een goal in de laatste minuut van Souza met 1-0 van Sparta Praag en dat was, na de 1-2 zege in Tsjechië, ruim voldoende om door te gaan. Eerder was Ten Cate al met FC Barcelona en Chelsea actief in de Champions League, maar bij beide clubs was hij assistent-trainer. Met Barça won hij in 2006, aan de zijde van Frank Rijkaard, zelfs het meest prestigieuze Europese clubtoernooi.

Naast Panathinaikos bereikten ook Juventus en FC Barcelona de groepsfase. Beide grootmachten hadden in de heenwedstrijd tegen respectievelijk Artmedia Petrzalka (4-0) en Wisla Krakow (eveneens 4-0) al een enorme stap gezet richting het hoofdtoernooi en gaven deze riante uitgangspositie in de terugwedstrijd niet uit handen. Juventus speelde in Slowakije met 1-1 gelijk tegen Artmedia, het Barça van Pep Guardiola kon zich in Polen zelfs een 1-0 nederlaag tegen Wisla permitteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen