Ferguson wil direct vierde Champions League-titel

Ger
15 september 2008, 12:16   Bijgewerkt: 15 september 2008, 13:30

Alex Ferguson hoopt dit seizoen met Manchester United de titel in de Champions League te prolongeren. Dat zou een unicum betekenen; want nog nooit wist een club het miljoenenbal twee keer op rij te winnen.

Afgelopen voetbaljaargang was Manchester United in de finale na strafschoppen te sterk voor Chelsea. "Winnen in Moskou was erg belangrijk", zegt de Schotse oefenmeester. "Op Europees gebied hebben we eigenlijk te weinig triomfen behaald. Bayern München en Ajax hebben deze beker al vier keer gewonnen. Liverpool staat op vijf titels, AC Milan won zeven keer en Real Madrid behaalde negen eindzeges. Die groep hebben we nu in het vizier."

Met de winst van afgelopen seizoen staat Manchester United op drie titels in de Champions League. De Engelse topclub verzekerde zich ook in 1968 en 1999 van de Europese hoofdprijs. "Het is absoluut ons doel om het toernooi dit seizoen opnieuw te winnen", aldus de ambitieuze Ferguson, die deze zomer met Dimitar Berbatov zijn gewenste nieuwe aanvaller tot zijn beschikking kreeg.

De Bulgaar wordt door de fans van United al vergeleken met clubicoon Eric Cantona. "Die geluiden hoor je momenteel inderdaad rondzingen op Old Trafford. En er zijn zeker diverse overeenkomsten, zoals zijn kalmte aan de bal", moet Ferguson toegeven. "Met 27 jaar voorziet hij onze jonge voorhoede bovendien van de nodige ervaring. Ik geloof dat hij fantastische dingen gaat doen voor de club." United start de nieuwe editie van de Champions League woensdag met een thuiswedstrijd tegen Villarreal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen