Kuyt is reserverol zat: "Ik móét er gewoon in staan"

8 september 2008, 20:21   Bijgewerkt: 8 september 2008, 21:18

Dirk Kuyt is niet tevreden over zijn reserverol bij Oranje. De noeste werker van Liverpool spreekt doorgaans zijn frustraties niet openlijk uit, maar tegenover Sportweek is hij duidelijk geïrriteerd over zijn situatie. "Ik móét er gewoon in staan. Ik wil gewoon spelen en ik vind ook dat ik moet spelen. En ik ga ervoor zorgen dat ik speel", is de Katwijker heel helder. 

"Ik zal me nooit neerleggen bij een rol als twaalfde man. Een reserverol vind ik onacceptabel", toont hij zich strijdbaar. De 43-voudig international zit al een tijd lang tussen bank en basis in bij Nederland. Onder de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk lijkt dat niet anders. Kuyt zat afgelopen zaterdag in het oefenduel tegen Australië weer eens op de bank. Hij mocht pas na rust Robin van Persie, die de voorkeur krijgt op zijn positie, vervangen. 

Kuyt vindt dat Oranje tegenvalt in vergelijking met het hoogste clubniveau, waar hij sinds zijn overstap in 2006 van Feyenoord naar Liverpool op acteert. "Als je een vaste waarde bent bij Liverpool, moet je bij Oranje soms wel even slikken. Ook omdat het niveau vaak minder is. Tijdens het EK zijn we tegen Italië en Frankrijk boven onszelf uitgestegen, maar dat waren uitschieters. Dat niveau hebben we in de jaren ervoor nooit gehaald."

De kritiek op het niveau moet volgens Kuyt niet verkeerd worden opgevat. Het is gebruikelijk, stelt hij. "Europese topteams zijn sowieso beter dan landenploegen, de spelers zijn veel beter op elkaar ingespeeld. Bij Liverpool heb ik een bepaald niveau bereikt dat ik graag wil doorontwikkelen bij Oranje, maar daar word je dan in afgeremd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen