"Misschien moeten we voor de derde plaats gaan"

17 september 2008, 08:48

PSV is de kampioen van Nederland, Atletico Madrid de nummer vier van vorig seizoen in de Primera Division. PSV speelt al jaren Champions League, Atletico deed voor het eerst sinds elf jaar mee. Natuurlijk zeggen dit soort feitjes niet alles, maar dat PSV thuis met 0-3 op de broek kreeg van Atletico geeft wel te denken. "Maar ik zie het als een incident", haast Dirk Marcellis zich te zeggen.

Amper tien minuten duurde het, voordat Atletico dinsdag op 0-1 kwam tegen PSV. En daarover mocht de thuisclub niet eens mopperen, want eigenlijk hadden de Spanjaarden al binnen één minuut moeten scoren. Sergio Agüero mocht na een misser van Jeremie Brechet toen al vrij doorlopen naar Isaksson, met teamgenoot Forlan naast hem. Deze kans ging nog verloren, maar in het restant van de wedstrijd toonde Atletico zich dodelijk in de afwerking. Dat het uiteindelijk 0-3 werd, was niet eens geflatteerd. Atletico was gewoon veel en veel beter dan PSV.

Zelf stond Marcellis tegenover één van de meest talentvolle aanvallers van de wereld, Sergio Agüero. En hoewel Marcellis zeker niet heel slecht speelde, scoorde zijn directe tegenstander wel twee keer. "Het is vreselijk irritant om tegenover hem te staan. Hij is klein, snel en dodelijk voor het doel. Heel moeilijk te verdedigen, dus. Eigenlijk zag je hem de hele wedstrijd weinig, maar hij heeft er wel twee in liggen."

En verliezen deed PSV dus, en hard ook. Met 0-3, thuis tegen een ploeg die als een concurrent beschouwd werd voor een plek bij de eerste twee in de groep. Maar is Atletico nog wel een concurrent? Of moet PSV zich er bij neerleggen dat teams als Atletico en Liverpool simpelweg te sterk zijn? "Nou, onze ambitie is nog steeds om de volgende ronde te halen, maar dat gaat heel moeilijk worden. Misschien moeten we dus slim zijn en ons ook richten op de derde plaats, die recht geeft op een plek in de UEFA Cup. Om derde te worden in deze groep, is ook niet slecht."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen