Stevens: "Atletico Madrid is gelijkwaardig aan Liverpool"

15 september 2008, 13:16   Bijgewerkt: 15 september 2008, 18:12

Voor PSV is het dinsdag direct erop of eronder. De Eindhovenaren spelen op de eerste speeldag van de Champions League in eigen stadion tegen Atletico Madrid, een directe concurrent in de strijd om een plek bij de eerste twee. "We moeten direct een resultaat neerzetten", weet coach Huub Stevens.

In theorie is Atletico Madrid de zwakste ploeg in de groep, die verder bestaat uit Liverpool en het Franse Olympique Marseille. De nummer vier van de Primera Division kwam bij de loting immers uit pot 4, waar de laagst ingeschaalde teams in zaten. Maar dat kwam alleen maar omdat Atletico een paar magere jaren achter de rug heeft, waarin het geen Europees voetbal speelde. Daarom heeft de tweede ploeg van Madrid een lage UEFA-coëfficiënt, wat leidde tot die plek in de laagste pot.

engelaar

engelaar

"Het is een heel uitgebalanceerde ploeg, die meerdere speelstijlen kan hanteren", vervolgt de coach. "Daarom is het even afwachten wat voor Atletico we tegenover ons krijgen. Ik verwacht dat ze enigszins behoudend zullen spelen, maar ze hebben de kwaliteiten om op bepaalde momenten veel druk naar voren te zetten. Daarvoor zullen we moeten oppassen."

training
selectie
spelersgroep
groep

selectie

spelersgroep

groep]}PSV staat dus voor een 'heel moeilijk' karwei, weet de coach. "Maar het is natuurlijk een mooie uitdaging om je te meten met een tegenstander van dit kaliber. Of we onze speelstijl zullen aanpassen? Oh, dat weet ik niet. We gaan vanavond eens in alle rust kijken hoe we Atletico het beste kunnen bestrijden. Naar leeftijd of ervaring kijk ik niet, het gaat me om kwaliteit. We gaan kijken welke kwaliteiten gevraagd zijn om tegen Atletico een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Maar het is natuurlijk best mogelijk dat we een paar andere accenten leggen, dan in de competitie."

In een groep met Atletico, Liverpool en Marseille kan PSV de komende periode in elk geval de borst nat maken. Het zal een hele klus worden om de groep te overleven, maar Stevens houdt hoop. "Onze ambitie is om een ronde verder te komen. Natuurlijk. Ik ga hier niet roepen dat het helemaal niets wordt, zo zit ik niet in elkaar. We zijn sportmannen, we gaan voor het hoogste."

Vermoedelijke opstelling PSV: Isaksson; Pieters, Brechet, Marcellis, Salcido; Culina, Simons, Mendez, Afellay; Amrabat en Koevermans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen