Van der Vaart: "Macedonië is geen Luxemburg"

Ger
9 september 2008, 12:13   Bijgewerkt: 9 september 2008, 12:39

Rafael van der Vaart verwacht dat het Nederlands elftal woensdag een lastige avond gaat beleven op bezoek bij Macedonië. De ploeg van bondscoach Srecko Katanec tankte afgelopen zaterdag vertrouwen met een overwinning op Schotland. Oranje verloor juist de oefenwedstrijd tegen Australië.

"Het wordt een moeilijke wedstrijd. Door de overwinning tegen de Schotten lopen ze over van vertrouwen. We kunnen dus aan de bak", beseft Van der Vaart op de website van de KNVB. Voor de nieuwbakken middenvelder van Real Madrid kwam de nederlaag van Oranje tegen Australië als een grote verrassing. "Het was geen beste wedstrijd, ook van mezelf niet. Gelukkig was het maar een oefenwedstrijd en kan het alleen maar beter gaan."

Van der Vaart vindt niet dat Macedonië kan worden omschreven als een 'kleintje' in het voetbal. "Nee, Macedonië is geen Luxemburg of zo. Er lopen daar best goede spelers rond, zoals die Pandev. En ook op het middenveld staan een paar goeie voetballers. Het is altijd moeilijk voetballen tegen dit soort landen. Om door die stugge muur te breken moeten we echt honderd procent zijn woensdag. Alleen heb je dat niet altijd in de hand. Vorm is iets van de dag. Maar laat ik vooropstellen: we moeten daar gewoon winnen. Klaar."

Het laatste bezoek van Nederland aan Macedonië vond eind 2004 plaats. In de WK-kwalificatie bleef het Oranje van de toenmalige bondscoach Marco van Basten in Skopje steken op 2-2. Overigens had Nederland de grootste moeite om Luxemburg opzij te zetten in de kwalificatiecyclus voor het EK. Zowel uit als thuis werd met slechts 1-0 gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen