Chelsea stuurt manager Scolari de laan uit

9 februari 2009, 17:54   Bijgewerkt: 9 februari 2009, 20:07

Chelsea heeft trainer Luiz Felipe Scolari met onmiddellijke ingang ontslagen wegens de tegenvallende resultaten en het teleurstellende spel. Het bestuur van de Londense club is al op zoek naar een opvolger voor 'Big Phil' en hoopt die zo spoedig mogelijk te presenteren.

abramovich
hiddink

hiddink]}De naam van Guus Hiddink, bondscoach van Rusland en een goede bekende van de schatrijke Russische eigenaar van Chelsea Roman Abramovitch, viel als eerste. Voorlopig neemt assistent Ray Wilkins de honneurs waar.

De clubleiding bedankte de 60-jarige Braziliaanse oefenmeester op de website voor de getoonde inzet tijdens zijn kortstondige verblijf bij Chelsea, maar stelde vast dat de selectie in een cruciale fase van de competitie ondermaats presteert. De 0-0 thuis op Stamford Bridge tegen Hull was het laatste bewijs. Om in de race te blijven voor de prijzen was deze maatregel nodig, aldus de clubleiding.

Chelsea bezet de vierde plaats in de Premier League. De achterstand op koploper Manchester United is zeven punten. De nederlagen tegen United (3-0) en Liverpool (2-0) liggen in Londen ook nog te vers in het geheugen om het afscheid van Scolari nog even uit te stellen.

Scolari

Scolari

Scolari, die in 2002 met zijn 'goddelijke kanaries' wereldkampioen werd, trad afgelopen zomer in dienst van Chelsea na vijf jaar bondscoach te zijn geweest van Portugal. Hij verving in Londen de Isralir Avram Grant.

Deze was er in de ogen van Abramovich niet in geslaagd de in september 2007 plotseling vertrokken Jos Mourinho te doen vergeten, ook al loodste hij de ploeg naar de finale van de Champions League. De cup met de grote oren ging na een strafschoppenreeks naar Manchester, met dank aan doelman Edwin van der Sar.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen