ManU zegeviert, Van der Sar houdt weer de 'nul'

8 februari 2009, 19:30   Bijgewerkt: 8 februari 2009, 19:39

Edwin van der Sar heeft opnieuw geen tegendoelpunt hoeven incasseren. De keeper van Manchester United hield zondag tegen West Ham United (0-1) opnieuw zijn doel schoon en is nu al 1212 minuten zonder tegentreffer, een Brits record. De laatste keer dat de Nederlander een bal uit het net moest vissen was op 8 november 2008 tegen Arsenal. Samir Nasri was destijds de doelpuntenmaker.

De enige goal in Noord-Londen viel in de tweede helft via Ryan Giggs. De veteraan passeerde Robert Green na een fraaie individuele actie. Op de ranglijst gaan The Red Devils fier aan kop met een voorsprong van twee punten op naaste achtervolger Liverpool. The Mancunians hebben bovendien nog een duel tegoed. Chelsea en Arsenal staan vierde en vijfde en lijken hun titelaspiraties voorlopig in de ijskast te kunnen zetten.