Opdam hoopt op titels voor Salzburg en AZ

24 februari 2009, 20:29

Twaalf seizoenen speelde Barry Opdam voor AZ, maar uitgerekend nu hij verkast is naar Red Bull Salzburg lijkt de Alkmaarse ploeg eindelijk weer eens landskampioen te worden. De verdediger volgt de verrichtingen van zijn oude club op de voet. 

"Via de satelliet kan ik nog steeds kijken hoe AZ het doet. Ik heb er jaren gevoetbald, die club zit in m'n hart. Ik vind het behoorlijk knap hoe de ploeg weer op de rails is gekomen, na de ellende van vorig jaar. Het is best jammer dat ik nu niet zelf meemaak dat AZ hoogstwaarschijnlijk kampioen wordt, maar je moet keuzes maken in het leven. Ik zit hier ook prima. We staan bovenaan in de competitie en hebben een sterk team. Het zou geweldig zijn als zowel AZ als Salzburg landskampioen wordt", zegt de oud-international op KNVB-website OnsOranje.nl

Het leventje in Salzburg bevalt Opdam in ieder geval prima. Ook buiten het voetbal vermaakt hij zich prima, al heeft hij het oer-Oostenrijkse skiën nog niet helemaal onder de knie. "Wel grappig, in mijn contract bij AZ heeft altijd een skiverbod gestaan, uit angst voor blessures. Hier vinden ze skiën juist een must. 'Je weet maar nooit of je een skitalent hebt', zeggen ze. Nou, ik heb het geprobeerd, maar er is geen Hermann Maier aan mij verloren gegaan. Ik lag meer met mijn neus in de sneeuw."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen