Tiende zege op rij brengt AZ weer dichter bij titel

4 februari 2009, 21:48   Bijgewerkt: 4 februari 2009, 21:55

Wie stopt AZ nog, op weg naar de tweede landstitel uit de clubhistorie? De Alkmaarse club bewees woensdag tegen Roda JC dat het zelfs slechte wedstrijden wint, een eigenschap die normaal alleen weggelegd is voor echte topclubs. Door een laat doelpunt van clubtopscorer Mounir el Hamdaoui werd het in Alkmaar 1-0 en is het kampioenschap weer een stapje dichterbij. 

De spelers en supporters van AZ moeten zich de afgelopen anderhalve week een paar keer in de arm geknepen hebben. Want dat Ajax, de grootste rivaal in de titelstrijd, punten kon morsen op bezoek bij FC Groningen, daar werd al enigszins op gehoopt. Maar de daaropvolgende thuisnederlaag tegen SC Heerenveen was al een mooie verrassing voor de Alkmaarders, en op het gelijkspel thuis tegen Heracles had al helemáál niemand gerekend. En omdat AZ in 2009 tot dusver gewoon zijn potjes won, kon de ploeg het gat naar Ajax woensdag tegen Roda vergroten tot elf punten. En elf punten, dat zou normaal gesproken toch genoeg moeten zijn.

Ook tegen AZ kwam de ploeg uit Kerkrade, die door de aanstaande fusie met Fortuna Sittard vermoedelijk voor de laatste keer als 'Roda JC' naar Alkmaar kwam, verrassend goed voor de dag. In de eerste helft hadden de bezoekers een licht veldoverwicht en kon AZ eigenlijk geen moment aantonen, waarom het af lijkt te koersen op de landstitel. Natuurlijk waren er wel wat kansjes, vooral via aanvaller Mounir el Hamdaoui, maar ook Roda dook regelmatig dreigend op voor de goal van AZ-keeper Sergio Romero. De grootste kans vande eerste helft was voor Andres Oper, maar zijn inzet werd knap gekeerd door de Argentijnse doelman van AZ.

Alles wees er op dat AZ niet verder zou komen dan een gelijkspel, maar een oude voetbalwet schrijft voor dat een ploeg die afstevent op de landstitel, ook slechte wedstrijden wint. En dus vond Moussa Dembele een kwartier voor tijd ineens een gaatje in de Kerkraadse defensie en schoot Mounir el Hamdaoui van dichtbij raak. Dit doelpunt hing geen moment in de lucht, maar eigenlijk keek ook niemand in het DSB Stadion er echt van op. Want dat AZ de wind flink mee heeft, dat is wel duidelijk. Zelf blijft de ploeg winnen en de concurrentie grossiert in puntverlies. Het aftellen is inmiddels begonnen in Alkmaar. Nog dertien wedstrijden te gaan...

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen