Van der Gun loodst Utrecht voorbij De Graafschap

4 februari 2009, 21:54   Bijgewerkt: 4 februari 2009, 22:18

Cedric van der Gun is opnieuw goud waard gebleken voor FC Utrecht. In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap wonnen de Domstedelingen dankzij drie treffers van de aanvaller met 3-0 van de Gelderlanders. Op de ranglijst heeft Utrecht nu definitief de aansluiting gevonden met nummer zeven NAC Breda. 

De Graafschap staat na de derde nederlaag op rij nog maar een punt boven de laatste plaats in de Eredivisie. Na het verlies bij FC Utrecht heeft de ploeg van trainer Henk van Stee de marge met Volendam bijna verspeeld.

Bij De Graafschap debuteerde Stijn Wuytens, de huurling van PSV. De linkermiddenvelder miste bij een achterstand van 1-0 een grote kans op de gelijkmaker. De Belg miste een voorzet die hij voor het intikken had. Het was een van de schaarse kansen die De Graafschap kreeg. De bij vlagen ongrijpbare spits Ben Sahar was meestal iets te egoïstisch en van Jason Oost, de andere Doetinchemse aanvaller, had Utrecht niet veel te vrezen. Nadat Van der Gun op aangeven van Cziommer met een wippertje op slag van rust 2-0 had gemaakt, besloot Van Stee voor de tweede helft zijn aanval te versterken.

Invaller Geert den Ouden kon De Graafschap al vrij snel terug brengen in de wedstrijd, ware het niet dat de lange spits tien minuten na rust de paal raakte. Het was ongeveer het laatste dreigende moment voor het doel van Michel Vorm. Zijn collega Erik Heijblok had het een stuk drukker. De Graafschap dreigde in het laatste deel van de wedstrijd overlopen te gaan worden, maar een afgang werd de Doetinchemmers door Utrechtse slordigheid in de afronding bespaard. Er kwam slechts één goal bij, opnieuw van Van der Gun. Net als bij de 1-0 betrof het een kopbal.

Voor beide clubs maakte de hoogte van de score weinig uit, het ging om de punten. Utrecht, nog steeds onder de leiding van Ton du Chatinier, begon zodoende goed aan een tweeluik in de Galgenwaard tegen een laag geklasseerde tegenstander. Zondag moeten er opnieuw drie punten komen uit het duel met ADO Den Haag. Nummer laatst Volendam haalde na de winterstop zeven punten (uit vijf wedstrijden), De Graafschap verzamelde er drie (uit vier duels). De beroerdste plaats in de Eredivisie komt voor de ploeg van Van Stee steeds dichterbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen