Standard te sterk voor Germinal Beerschot

Ger
5 april 2009, 20:29   Bijgewerkt: 5 april 2009, 20:45

Standard Luik heeft zondag op eigen veld met 3-1 gewonnen van Germinal Beerschot. Door het resultaat gaan de Rouches voorlopig aan de leiding in de Jupiler Pro League. Anderlecht kan later zondag weer koploper worden bij winst op SC Lokeren.

Kevin Vandenbergh, op huurbasis overgenomen van FC Utrecht, zette de bezoekers na een kwartier op voorsprong. Axel Witsel bracht Standard vanaf elf meter weer op gelijke hoogte. Nog voor rust scoorde Milan Jovanovic de 2-1.

In de tweede helft kwam Germinal Beerschot met tien man te staan, na een rode kaart voor Didier Dheedene. In de slotfase besliste Dieumerci Mbokani de wedstrijd: 3-1.

Door de overwinning stijgt Standard naar de eerste plaats in de rangschikking. Het heeft nu een punt voorsprong op Anderlecht, dat vanavond nog speelt tegen Lokeren.