Everton woedend op strenge Advocaat

13 oktober 2009, 13:44   Bijgewerkt: 13 oktober 2009, 13:50

Dick Advocaat maakt geen vrienden bij Everton. De bondscoach van België heeft de FIFA laten weten dat Marouane Fellaini komend weekend niet in actie mag komen voor de Engelse club, omdat de middenvelder woensdag wegens een ingreep aan zijn verstandskiezen het WK-kwalificatieduel tegen Estland laat schieten.

Volgens de letter van de wet heeft Advocaat gelijk. De FIFA-reglementen schrijven immers voor dat een speler die zich afmeldt door een interland, in de vijf dagen daarna niet uit mag komen voor zijn club. Advocaat heeft de FIFA verzocht om deze regel toe te passen in het geval van Fellaini, tot grote onvrede van Everton.

De Belgische bond steunt de visie van Advocaat. "Mijnheer Advocaat heeft gevraagd om het FIFA-reglement strikt toe te passen en dus mag Fellaini niet spelen met Everton", legt directeur Jean-Marie Philips uit in Het Nieuwsblad. "Dick Advocaat heeft beslist om Fellaini wel op te roepen voor Estland, omdat hij wellicht graag met dezelfde ploeg had gespeeld als tegen Turkije. Als Fellaini dan beslist om niet te komen, dan kent hij de gevolgen. Ik wil al anderhalf jaar dat het reglement streng wordt toegepast. Als de FIFA Everton gelijk geeft, zullen wij dat aanvaarden. Maar zo'n aparte benadering zou ook gevolgen hebben voor alle andere landen", aldus Philips.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen