FC Twente geeft AZ in blessuretijd nieuwe dreun

Ger
17 oktober 2009, 21:41   Bijgewerkt: 18 oktober 2009, 10:49

Het kwakkelende AZ heeft zaterdagavond een gelijkspel bij koploper FC Twente uit handen gegeven. De Tukkers scoorden via Blaise N'Kufo in blessuretijd de winnende treffer: 3-2. De Alkmaarders koesterden na een uur spelen nog een voorsprong.

dembele

dembele

Enkele AZ'ers maakten het zaterdagavond voor de pauze wel erg bont. Zo leverde Moussa Dembélé vrijwel iedere bal in bij zijn directe tegenstander. Dat was deels de verdienste van FC Twente, dat de aangeslagen landskampioen fel op de huid zat. Het aggressieve spel leverde de thuisploeg binnen het eerste kwartier al twee grote kansen op. Peter Wisgerhof vuurde de bal na een interceptie rakenings naast, terwijl Blaise N'Kufo het leer op het dak van het doel lobde.

perez

perez

De bezoekers werden na rust in de wedstrijd geholpen door FC Twente, dat de teugels liet vieren. Nadat Stijn Schaars al een waarschuwingsschot had gelost, bracht El Hamdaoui met een effectvolle inzet de gelijkmaker op de borden. Slechts drie minuten later mocht AZ zelfs een verrassende tweede treffer bejubelen. Doelpuntenmaker werd Twente-verdediger Peter Wisgerhof, die een voorzet van Maarten Martens in zijn eigen doel schoof.