Koeman: "Niemand van AZ bankiert bij DSB"

13 oktober 2009, 11:28   Bijgewerkt: 13 oktober 2009, 12:01

De problemen van de DSB Bank raken Ronald Koeman en de spelers van AZ voorlopig niet persoonlijk. De trainer van AZ heeft geen geld op de onder curatele gestelde bank van AZ-preses Dirk Scheringa staan, liet hij dinsdag voor de training weten. "Voor zo ver ik weet, bankiert niemand bij ons bij DSB. Ik ook niet."

Koeman benadrukte dat hij niet te veel wil nadenken over de mogelijke gevolgen van de teloorgang van DSB Bank voor AZ. "In de voetballerij leef je bij de dag van morgen. Dan doen wij nu ook maar. Ik heb helemaal geen verstand van bankzaken. Daar zijn andere mensen voor. Ik richt me bij AZ op het voetbalgedeelte. Dat is inderdaad moeilijk genoeg in deze omstandigheden", aldus de oefenmeester.

Koeman, die maandag terugkeerde van een kort uitstapje naar Portugal, gaf toe dat hij was verrast door alle ontwikkelingen rond DSB. "Verder weet ik officieel nog van niks. Dat zal dinsdagmiddag wel duidelijk worden in een vergadering met de directie. AZ heeft maandag al laten weten dat de problemen bij DSB voor de club geen directie consequenties hebben. De toekomst zal uitwijzen of dat inderdaad zo is."

Koeman: "Als trainer kan ik verder op dit moment weinig doen. We hebben met wedstrijden tegen FC Twente, Arsenal en Ajax een aardig weekie voor de boeg. Ondanks alle commotie moeten we ons daarop zo optimaal mogelijk voorbereiden. Misschien maakt dit de ploeg wel sterker. Als we ons gezamenlijk afsluiten voor alle perikelen en onszelf puur richten op het voetbal, kunnen we op het veld de onrust rond de club wellicht een beetje wegnemen. Dat zal de komende tijd onze opdracht zijn."

Koeman zei mee te leven met Scheringa, de AZ in de afgelopen twee decennia groot maakte. "Alles wat hier nu staat en alles wat de club heeft bereikt, is zijn werk. Het zal niet meevallen om dit hoge niveau, ook qua organisatie, vast te houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen