Arsenal zonder Van Persie onderuit bij Sunderland

21 november 2009, 17:55

Zonder de geblesseerde Robin van Persie heeft Arsenal forse averij opgelopen in de strijd om de Engelse titel. Op bezoek bij Sunderland ging de Londense ploeg met 1-0 onderuit. Darren Bent maakte na rust het enige doelpunt.

Met Eduardo in de punt van de aanval in plaats van Van Persie, maakte Arsenal aanvallend een machteloze indruk. De ploeg had in alle voorgaande competitieduels minimaal één keer gescoord, maar tegen Sunderland gebeurde dat niet. Een rommeldoelpunt van Bent, die de bal na een hoekschop plots voor zijn voeten kreeg, was voor de thuisploeg daarom voldoende om de wedstrijd te beslissen.

Arsenal verliest door de nederlaag de aansluiting met koploper Chelsea, dat zeer eenvoudig van Wolverhampton Wanderers won (4-0). Chelsea, dat wel één duel meer speelde, heeft nu acht punten meer dan de Gunners. Malouda, Essien (twee) en Joe Cole scoorden voor Chelsea tegen de tandenloze Wolves. Volgende week kan Chelsea definitief afrekenen met Arsenal, als beide teams elkaar treffen.

Aston Villa, de nummer vijf van de ranglijst, liet dure punten liggen. Op bezoek bij promovendus Burnley kwam de ploeg uit Birmingham niet verder dan 1-1. Emile Heskey maakte in de 86ste minuut de gelijkmaker voor Aston Villa.