Groep F: Barça wervelt voorbij Inter én naar kop

24 november 2009, 22:39   Bijgewerkt: 24 november 2009, 23:54

Ook na de vijfde speelronde is de spanning in Groep F van de Champions League om te snijden. Dinsdagavond bracht FC Barcelona koploper Internazionale de eerste nederlaag van de campagne toe, door ze thuis met 2-0 te verslaan. Daardoor neemt Barça de eerste stek over van de Italianen.

Barcelona had slechts tien minuten nodig om de 1-0 op het scorebord te brengen. Thierry Henry verlengde een hoekschop tot bij Gerard Piqué, die de bal bij de tweede paal binnen tikte. De vroege openingstreffer deed Barça niet inzakken. Integendeel, de titelverdediger ging geconcentreerd verder met aanvallen en kreeg daarvoor na 26 minuten de beloning. Pedro Rodriguez nam in één keer een prachtige voorzet van de opgekomen Daniel Alves op zijn pantoffel. Hij raakte het leer niet eens goed, maar schoot via doelman Julio Cesar toch de 2-0 tegen de touwen. Op slag van rust was Seydou Keita nog dichtbij een derde Barça-goal, maar Cesar redde zijn kopbal.

In het tweede bedrijf nam Barcelona wat gas terug. Desondanks had het ook na de theepauze weinig van de Italiaanse gasten te duchten. Voormalig Barcelona-speler Samuel Eto'o kreeg één van de zeldzame kansen namens Inter, maar het schot van de Kameroener leverde niets op. Xavi had kort daarvoor de 3-0 op zijn hoofd, na opnieuw een strakke voorzet van Alves. Deze keer redde Cesar echter fraai.

Eerder op de avond speelden Rubin Kazan en Dinamo Kiev na een matige vertoning in Rusland doelpuntloos gelijk (0-0). Daardoor maken met nog één speeldag voor de boeg alle ploegen in Groep F kans op het bereiken van de knock-outfase. Barcelona gaat aan kop met acht punten, gevolgd door Inter, Rubin Kazan (beide zes punten) en Dinamo Kiev (vijf punten). Barça gaat in het laatste duel op bezoek bij Dinamo Kiev, terwijl Inter in eigen huis de strijd aangaat met Rubin Kazan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen