Groep F: Sneijder held Inter, Barça in problemen

4 november 2009, 22:46   Bijgewerkt: 4 november 2009, 22:54

Wesley Sneijder kan voorlopig niet stuk in Milaan. De Nederlander maakte woensdag in de 89ste minuut het winnende doelpunt voor Inter in de cruciale CL-wedstrijd tegen Dinamo Kiev. Hierdoor is Inter de nieuwe leider in Groep F.

Het zag er lang niet naar uit dat Inter punten over zou houden aan het bezoek aan Oekraïne. Andrei Shevchenko zorgde met een van richting veranderd schot voor de 1-0 en Inter moest het antwoord daarop lang schuldig blijven. Pas vijf minuten voor tijd zorgde Milito voor de gelijkmaker, waarna Sneijder voor de 1-2 tekende.

Inter klimt hierdoor van de laatste naar de eerste plaats in de razend spannende groep. FC Barcelona moet daarentegen de komende weken nog flink aan de bak om uitschakeling te voorkomen. De titelhouder kwam woensdag niet verder dan een gelijkspel bij Rubin Kazan, nadat het twee weken geleden al in eigen huis van de Russen verloren had. Beide teams hebben nu vijf punten uit vier duels.

Omdat het onderling resultaat in het voordeel van de Russen spreekt en ook Dinamo Kiev niet ver weg is, moet FC Barcelona serieus vrezen voor uitschakeling. De Catalanen spelen nog thuis tegen koploper Inter en uit tegen Dinamo Kiev en hebben zeker vier punten nodig om de volgende ronde te behalen. Het stugge Rubin Kazan heeft nog wedstrijden tegen Dinamo Kiev (thuis) en Inter (uit) voor de boeg.

Dat FC Barcelona woensdag niet won, mocht vooral Zlatan Ibrahimovic zich aanrekenen. De Zweed kreeg al na twee minuten een enorme kans. Na een passje van Iniesta kwam hij alleen voor Rubin-doelman Ryzhikov, maar hij schoot op de paal. Dit bleek direct de grootste kans van de wedstrijd, want in het verloop van de partij hield Rubin de defensie volledig gesloten. Tien minuten voor tijd werd het zelfs nog bijna 1-0, maar Barça hield met kunst- en vliegwerk het eigen doel schoon.