Groningers 'toch wel verrast' door vertrek Jans

11 november 2009, 17:24

Woensdag maakte trainer Ron Jans bekend na acht jaar trouwe dienst te vertrekken bij FC Groningen. Aanvoerder Koen van de Laak laat in een reactie op dat nieuws weten dat de spelers van de equipe uit de Martinistad verrast zijn door het besluit van Jans, die momenteel de langstzittende coach in de Eredivisie is.

"Zijn aanstaande vertrek komt voor velen toch wel als een verrassing", zegt Van de Laak op de clubwebsite van de Groningers. "Ik had zelf ook niet het idee dat hij aan zijn laatste seizoen bij de club bezig zou zijn. Aan de andere kant kun je stellen dat na acht seizoenen FC Groningen het ook een keer tijd zou kunnen worden voor iets nieuws. Daar heeft Jans nu voor gekozen en dat moeten we respecteren."

Van de Laak, die sinds de zomer van 2005 in dienst is van de noorderlingen, laat verder weten prima te hebben samengewerkt met Jans. "Ik ben nu aan mijn vijfde seizoen bezig in Groningen en in die periode zijn de incidenten op één hand te tellen. Dat betekent dat er altijd wederzijds respect en begrip voor elkaar is geweest. Jans is een menselijke trainer en we werken nog altijd naar volle tevredenheid met elkaar."

De bekendmaking van het vertrek van Jans zal de honger naar succes van Groningen niet wegnemen, vervolgt Van de Laak. "Wij gaan in ieder geval met elkaar het seizoen zo succesvol mogelijk afsluiten", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen