Uitblinker Lens: "Zit lekker in mijn vel"

25 november 2009, 10:33

Jeremain Lens was tegen Olympiakos met afstand de meest opvallende AZ'er. De snelle spits was continu gevaarlijk, maar scoorde niet. Mede hierdoor kwamen de Alkmaarders niet verder dan 0-0 en kan de ploeg overwintering in de CL vergeten. Over het resultaat is Lens dus ontevreden, over zijn eigen prestatie niet.

"We hadden kunnen en moeten winnen", treurt de spits, die dinsdag zijn 22ste verjaardag vierde, tegen FCUpdate.nl. "Heel jammer dat we dat hebben nagelaten. We hadden genoeg kansen, maar maakten het niet af. Scoor je wel, dan pak je drie punten. Want ik geloof niet dat Olympiakos er dan nog aan te pas gekomen zou zijn."

Ook persoonlijk kan Lens het niveau van de Champions League wel aan, bewees hij tegen de nummer twee van Griekenland. Hij was bij vlagen ongrijpbaar voor de defensie van Olympiakos, die geleid werd door de Zweedse routinier Olof Mellberg.

Toch was het opvallend dat Lens er tegen Olympiakos in de slotfase niet meer aan te pas kwam. Verliezen of gelijk spelen maakte voor AZ niet uit, waardoor de ploeg alles op alles kon zetten om alsnog een doelpunt te forceren. Lens kreeg voorin gezelschap van Graziano Pelle en Ari, maar kansen kwamen er niet meer.

"Tsja", verzucht Lens. "Hoe langer in zo'n wedstrijd een doelpunt uitblijft, hoe frustrerender het wordt. Of het geloof een beetje uit de ploeg verdween? Zo wil ik het niet zeggen. Het heeft ook met de tegenstander te maken. Ons spel vrat energie, we zaten er tegen het eind van de wedstrijd een beetje doorheen. Olympiakos heeft dan genoeg ervaring om de boel achterin dicht te houden en de wedstrijd uit te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen