Blind: "Via FC Groningen vaste waarde bij Ajax"

Ger
11 januari 2010, 09:30

In de nog jonge voetbalcarrière van Daley Blind staat één doel met stip bovenaan: slagen in de hoofdmacht van Ajax. De komende maanden wil hij zich via een verhuurperiode bij FC Groningen bewijzen op het hoogste niveau. FCUpdate.nl zocht de talentvolle jeugdinternational op tijdens het trainingskamp in Portimão.

"Ik heb mijn hele leven een rood-wit shirt om m'n schouders gehad en nu ineens speel ik in groen-wit. Ook dat voelt goed, maar het is wel even wennen", geeft Blind toe over zijn transfer. De noorderlingen - momenteel op de twaalde positie in de Eredivisie - informeerden een paar weken geleden of de Ajacied trek had in een tijdelijk dienstverband. "En daar had ik wel oren naar. FC Groningen was eigenlijk de enige concrete optie. Tijdens de gesprekken met de club kreeg ik veel vertrouwen. Het leek me een goede stap, dus we hebben de zaken snel afgehandeld. Het is een leuke groep. Ik ben prima opgevangen."

blind

blind

Als invaller reikte Blind, die bij Ajax vastligt tot medio 2014, vooralsnog tot vijf optredens in de Eredivisie. "Ik wil me bij FC Groningen verder ontwikkelen, zodat de trainer niet om me heen kan", zegt de Amsterdammer, die op drie posities inzetbaar is. "Ik kan op vier spelen (linker centrale verdediger, red.) en als linkshalf en linksback. Ik ben nog te weinig op het hoogste niveau actief geweest om uit te vinden wat mijn favoriete positie is. Jans heeft me al wel laten weten dat hij me bij voorkeur op het middenveld wil inzetten. Maar ja, tijdens de eerste trainingen stond ik als verdediger opgesteld, dus ik wacht gewoon af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen