Ajax verliest ondanks vroege goal Sulejmani

18 februari 2010, 20:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De derde ronde van de Europa League is ver weg voor Ajax. Ondanks een vroeg openingsdoelpunt van Miralem Sulejmani verloor de ploeg uit Amsterdam op eigen veld van Juventus. Door twee treffers met het hoofd van Amauri werd het 1-2 en heeft Ajax volgende week in Turijn een klein wonder nodig om alsnog door te bekeren.

Hij voetbalde slecht, was te dik, niet fit genoeg, werd meerdere keren buiten de wedstrijdselectie gelaten en moest voor straf, voor het oog van tientallen journalisten, trappen op- en aflopen in de ArenA. Miralem Sulejmani was, kortom, hét zorgenkindje van Ajax. De ruim zestien miljoen euro die voor hem uitgegeven was, leek vergooid.

De ArenA ontplofte, maar het antwoord van Juventus liet niet lang op zich wachten. Nadat een eerste schot van Diego al ternauwernood gered werd door Maarten Stekelenburg, stond Alessandro del Piero met een geweldige actie aan de basis van de gelijkmaker. Hij dolde twee Ajacieden en tikte de bal door op Paolo de Ceglie. Diens voorzet werd genadeloos ingekopt door Amauri, de Braziliaanse spits van de Oude Dame: 1-1.

De volgende tegenslag voor Ajax liet niet lang op zich wachten, want enkele minuten na de 1-2 van Amauri liep Luis Suarez tegen een domme gele kaart aan. Het betekende zijn derde van het toernooi, waardoor hij de return in Turijn aan zich voorbij moet laten gaan. Een onhandige actie dus van de aanvoerder, die sowieso een onhandige wedstrijd speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen