Bayern alleen aan kop na verlies Leverkusen

Ger
7 maart 2010, 18:08   Bijgewerkt: 7 maart 2010, 18:44

Het Bayern München van coach Louis van Gaal blijft alleen koploper in de Bundesliga. Naaste achtervolger Bayer Leverkusen verzuimde zondag op gelijke hoogte te komen met de Zuid-Duitsers. Op bezoek bij 1.FC Nürnberg werd met 3-2 verloren.

Vlak voor rust sloeg Eric Maxim Choup-Moting twee keer toe namens de thuisploeg. Tien minuten in de tweede helft tekende Mickaël Tavares zelfs voor de 3-0. Na doelpunten van Stefan Kiessling en Patrick Helmes kreeg het duel nog een spannende slotfase, maar Nürnberg gaf de winst niet meer weg.

Leverkusen was al 25 wedstrijden niet meer onderuit gegaan. Bayern München, dat zaterdag gelijkspeelde tegen Köln (1-1), voert nu alleen het klassement aan. Het verschil tussen München en Leverkusen is drie punten. Daartussen staat nog Schalke, dat twee punten achterstand heeft op de lijstaanvoerder.