Nederlanders schieten Van Gaal ronde verder

9 maart 2010, 22:35   Bijgewerkt: 10 maart 2010, 00:35

Louis van Gaal heeft met Bayern München de kwartfinale van de Champions League bereikt. Dinsdagavond hadden de Duitsers in de return van de achtste finales grote moeite met Fiorentina, maar twee afstandsknallen van Mark van Bommel en Arjen Robben waren voldoende voor een plaats bij de laatste acht.

Na negentig minuten stapte Fiorentina weliswaar met een 3-2 overwinning van het veld. Voor de Italianen volstond dat echter niet voor een kwartfinaleplaats. De eerste match, drie weken geleden, hadden ze namelijk met 2-1 verloren. Vooral de manier waarop dat duel verloren ging, was uiterst zuur. In blessuretijd kopte Miroslav Klose immers de 2-1 binnen, terwijl hij zich meters in buitenspelpositie bevond. 'Woest om deze schandalige goal van Klose', dat was het Florentijnse kamp na afloop terecht.

Behoudens deze twee discutabele incidenten waren er in het eerste kwart in het Stadio Artemio Franchi weinig momenten van opwinding. Fiorentina-trainer Cesare Prandelli had zijn ploeg met de opdracht het veld ingestuurd om niet overhaast naar een treffer op zoek te gaan. Dat tactisch plan leek te werken, want in de eerste 27 minuten speelde La Viola bijzonder geduldig en daarna brak Juan Vargas met een gelukje de ban. De Peruviaan strafte een matige redding van Hans-Jörg Butt genadeloos af. Marco Marchionni nam de sluitpost van dertig meter onder vuur. Butt had op die inzet nog wel een antwoord, maar hij stompte de bal precies voor de voeten van Vargas, die vervolgens uit een lastige hoek de 1-0 scoorde.

Mark van Bommel hielp Bayern terug in de wedstrijd. De Nederlander verraste Fiorentina-goalie Sebastian Frey met een geplaatst schot van twintig meter. Gezien de uitslag in het eerste duel zou deze score tot een verlenging leiden, maar het tandem Jovetic-Gilardino bracht daar kort na de aansluitingsgoal verandering in. Opnieuw Jovetic trof doel, na doorkoppen van Gilardino (3-1).

De 3-1 leek de nekslag voor Bayern, maar Robben besliste anders. De Bedummer kreeg de 40.000 fans in Toscane muisstil met een kiezelhard schot in de kruising. Hij liet Frey kansloos en gidste Bayern bovendien een ronde verder in het miljoenenbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen