Koster brengt Genk eerste puntenverlies toe

12 september 2010, 19:59   Bijgewerkt: 12 september 2010, 20:07

Adrie Koster heeft het met Club Brugge als eerste ploeg dit seizoen voor elkaar gekregen Racing Genk punten afhandig te maken. Zondag hield blauwzwart de nog foutloze Limburgers voor eigen publiek op een 2-2 gelijkspel.

Brugge, met Ryan Donk in de basis, kwam al na zes minuten op achterstand door een tegendoelpunt van Jelle Vossen. Het was de achtste treffer van het seizoen voor de spits, maar deze kwam wel met het nodige geluk tot stand. Vossen miste in eerste instantie de voorzet van ex-Feyenoorder Thomas Buffel, maar Carl Hoefkens schoot de bal vervolgens tegen hem aan, waardoor het leer alsnog over de doellijn ging.

Een goed begin dus voor Genk, maar de Nederlandse scheidsrechter Kevin Blom hielp Brugge terug in het duel. De leidsman gaf Kevin De Bruyne van Genk in de twintigste minuut vrij makkelijk zijn tweede gele kaart. Brugge wist wel raad met de meerderheid, al kwam dat pas na de rust tot uiting in de score. Door een kopgoal van Ronald Vargas en een doeltreffende pegel van Peter van der Heyden kwam Brugge twaalf minuten voor tijd op een verdiende 2-1 voorsprong. Het slotakkoord was echter voor de bezoekers. Daniel Tözser krulde in de 82ste minuut een vrije trap in de bovenhoek en bepaalde daarmee de eindscore in het Jan Breydel Stadion op 2-2.

Ondanks het eerste puntenverlies blijft Genk wel koploper in de Jupiler Pro League. Het heeft uit zes duels zestien punten gehaald, twee meer dan Anderlecht, dat de tweede positie in handen heeft. Brugge klimt naar de zevende plaats. De Vlamingen staan maar liefst negen punten achter op Genk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen