FA wijst protest Newcastle inzake De Jong af

12 oktober 2010, 13:48   Bijgewerkt: 12 oktober 2010, 13:56

Nigel de Jong komt definitief ongestraft weg met zijn horrortackle op Hatem Ben Arfa, die daarbij een dubbele beenbreuk opliep. Newcastle United, de werkgever van het slachtoffer, had vorige week een brief geschreven aan de Engelse voetbalbond FA met het verzoek de middenvelder van Manchester City te schorsen.

De FA liet direct na de charge van De Jong al weten dat vervolging niet mogelijk is omdat scheidsrechter Martin Atkinson het incident heeft waargenomen, maar geen kaart besloot te trekken. Straffen op basis van tv-beelden is dus niet mogelijk, maar Newcastle hoopte vurig dat de FA voor deze zaak een uitzondering kon maken. De Engelse voetbalbond bevestigde dinsdag echter bij zijn standpunt te blijven.

“We hebben Newcastle laten weten dat er geen juridische gronden zijn om De Jong alsnog te vervolgen”, zegt een woordvoerder van de FA tegen The Daily Telegraph. “Als de scheidsrechter iets heeft waargenomen en beoordeeld kunnen we geen actie meer ondernemen, zo is in de regels vastgelegd.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen