Heerenveen-directeur baalt van 'imagoverlies'

4 november 2010, 11:18   Bijgewerkt: 4 november 2010, 11:29

Jarenlang werd SC Heerenveen in Nederland gezien als hét voorbeeld voor andere clubs. De Friezen waren kerngezond en maakten sportief en financieel een groei door. Het nieuws dat de club het afgelopen seizoen een miljoenenverlies geleden heeft en de geplande uitbreiding van het stadion moet uitstellen, heeft daar in één klap een eind aan gemaakt, beseft directievoorzitter Robert Veenstra zich.

"De status als gezondste club van Nederland zijn we kwijt. Dat is vervelend voor ons imago", zegt hij in de Leeuwarder Courant. "De mensen zijn geschrokken van de financiële situatie van Heerenveen. De enige conclusie die je kunt trekken is dat het ons niet is gelukt de verwachtingen omtrent de financiën goed te managen. De verbouw uitstellen en de spelersgroep inkrimpen zijn ingrijpende beslissingen."

Volgens Veenstra is binnen en buiten de club positief gereageerd op het slechte financiële nieuws. "We hebben reacties gekregen van sponsors, fans, eigen medewerkers, noem maar op. De teneur is dat iedereen strijdbaar is en iets heeft van, ‘we laten de club niet ten onder gaan’. Iedereen denkt mee over oplossingen die bij kunnen dragen om deze situatie zo snel mogelijk achter ons te laten. Het is hartverwarmend hoe mensen meeleven met de club. Samen gaan we op verantwoorde manier verder bouwen aan deze club, want we houden ambities."

In verband met de problematische financiën mogen wil SC Heerenveen de selectie inkrimpen en mogen spelers als Papadopulos, Kopic, Djuric en Elyounoussi weg. "We zijn afhankelijk van de transfermarkt. Als er geen beweging is op de markt en er niemand vertrekt, houden we een uitdaging", zegt Veenstra daar over.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen