Kuyt met enkelblessure naar huis

16 november 2010, 15:32   Bijgewerkt: 16 november 2010, 16:24

Dirk Kuyt doet woensdag niet mee in de oefeninterland van Nederland tegen Turkije. De aanvaller heeft te veel last van een enkelblessure, zo liet bondscoach Bert van Marwijk dinsdag weten. Kuyt reist vanavond terug naar zijn club Liverpool. 

De blessure van Kuyt is niet nieuw, in de vorige interland tegen Zweden liep hij de kwetsuur op. “Daarna heeft hij een paar duels in Engeland gespeeld en is de situatie verergerd. Bij ons heeft hij niet getraind, we hebben hem twee dagen behandeld. Maar we vinden de enkel te dik, dus hij gaat naar huis”, aldus Van Marwijk. 

De bondscoach was zondag al op de hoogte van de enkelproblemen van Kuyt. “Maar Dirk wilde zelf graag naar Noordwijk komen om te kijken of hij toch kon spelen. Dat zegt genoeg over hem, veel spelers zouden in zo’n situatie thuis blijven.”

{image-old[49258][right-half][]}Kuyt ontbreekt dus tegen Turkije, verder zullen nog een aantal spelers niet meer dan één helft spelen. “Robin van Persie, Mark van Bommel, Wesley Sneijder en misschien nog één of twee spelers zullen één helftje, of misschien iets meer, meedoen”, liet de bondscoach weten. Hij zal dus regelmatig wisselen, maar wil desondanks een goed Oranje zien. “We zullen niet op ons best zijn, dat is ook niet mogelijk in deze fase van het seizoen. Maar ik vind het belangrijk om ook dit soort wedstrijden te winnen. Ik wil dezelfde intentie zien als tegen Zweden. Dat kan ons later op eindtoernooien ook van pas komen. Dan krijg je ook wedstrijden waarin je niet top bent, maar wel moet winnen. In die zin vind ik het geen excuus dat niet alle spelers topfit zijn.”

Dat deze interland in een vreemde fase van het seizoen valt, deert Van Marwijk niet. “We zitten een beetje in niemandsland, de volgende interlands zijn pas volgend jaar. Maar ik vind het goed om de groep bij elkaar te hebben en ik merk ook dat de spelers het leuk vinden. Dit is voor mij gewoon een eerste stap richting de volgende EK-kwalificatiewedstrijden, ook al zijn deze nog een paar maanden weg.” 

Vermoedelijke opstelling: Stekelenburg; Pieters, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; Van Bommel, Van der Vaart; Van Persie, Sneijder, Afellay; Huntelaar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen