Manager Club Brugge: "Vleminckx is een optie"

15 december 2010, 09:12   Bijgewerkt: 15 december 2010, 09:19

NEC moet serieus vrezen voor een vertrek van Björn Vleminckx. Club Brugge volgt de topscorer van de Eredivisie nauwlettend, bevestigt manager Luc Devroe in Het Nieuwsblad. Scouts van Club hebben hem al regelmatig aan het werk gezien.

"Ik denk dat we Vleminckx dit seizoen meer dan vijf keer gezien hebben. Of je nu vijf of tien keer gaat kijken, je kent Vleminckx. In België heb je hem ook al 25 keer gezien, het is geen onbekende speler. Vleminckx is een optie, maar er zijn er nog. Maar Vleminckx is zeker een type dat aanwezig is in de box", aldus de sportmanager.

Vleminckx werd in 2009 door NEC weggeplukt bij KV Mechelen. Op dat moment wilde Devroe hem eigenlijk al naar Club halen, vertelt hij. "Op dat moment was er een nieuwe trainer gehaald en was de prioriteit het halen van een centrale verdediger. Dat was de filosofie in april, mei 2009. De trainer had in de wedstrijden die hij gezien had, geanalyseerd dat hij twee spitsen had die samen dertig keer gescoord hadden, Akpala en Sonck. In een moeilijk jaar. Tja, dan moet je geen twee miljoen euro uitgeven aan een spits. Dat was de reden waarom hij toen niet gekomen is."

Overigens staat, naast Vleminckx, ook Dalibor Veselinovic op het verlanglijstje van Club Brugge. De 23-jarige spits speelt voor tweedeklasser FC Brussels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen