Emanuelson stapt over naar AC Milan

22 januari 2011, 10:42   Bijgewerkt: 22 januari 2011, 10:54

Urby Emanuelson heeft zijn gedroomde transfer naar een Europese topclub binnen. De multifunctionele linkspoot heeft een akkoord bereikt met AC Milan. Hij stapt uiterlijk komende zomer, maar mogelijk al deze maand, over naar de lijstaanvoerder van de Italiaanse Serie A, waar hij een contract tot medio 2014 kan tekenen.

Milan praat momenteel met Ajax over de optie om Emanuelson, wiens contract na dit seizoen afloopt, nu al over te nemen. De linkspoot staat open voor een vervroegd vertrek uit de ArenA, zegt hij in De Telegraaf. "Het liefst wilde ik het seizoen afmaken bij Ajax en kampioen worden, maar zo’n kans kan ik natuurlijk niet laten lopen."

Alleen als Ajax Emanuelson nog deze maand verkoopt, kan het een transfersom voor hem ontvangen. Om die reden, en omdat de ploeg met Daley Blind en Vurnon Anita twee goede alternatieven voor de positie links achterin heeft, staat de ploeg mogelijk open voor een wintertransfer. De wedstrijd van komend weekend tegen FC Utrecht zou Emanuelson vanwege een lichte enkelblessure sowieso al moeten missen.

De 24-jarige Emanuelson debuteerde in 2005 voor Ajax. Met de Amsterdamse club won de dertienvoudig international sindsdien drie keer de nationale beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen