Van Bommel: "Op sportief vlak klopte het niet meer"

26 januari 2011, 10:41   Bijgewerkt: 26 januari 2011, 10:51

In Duitsland weet men het zeker: één van de redenen waarom Mark van Bommel weg wilde bij Bayern München, was zijn relatie met Louis van Gaal. Deze zou de laatste maanden flink bekoeld zijn. Van Bommel zelf wil er weinig over kwijt.

"Met voorzitter Rummenigge en Uli Hoeness heb ik een uitstekende relatie, zoals ook met de spelers - en de hele staf rond het team. Alleen klopte het op sportief vlak niet meer helemaal", zegt de 33-jarige middenvelder in AD Sportwereld

Op de vraag of hij te weinig vertrouwen voelde van de trainer en of de relatie met Van Gaal niet meer was zoals voorheen, antwoordt hij ontwijkend. "Het is zeker geen vlucht. Mijn rol bij Bayern was op zichzelf niet veranderd. De laatste twee wedstrijden heb ik gewoon gespeeld, volgens mij heel behoorlijk bovendien. Sportief zie ik bij AC Milan op dit moment echter meer perspectief. Dat is doorslaggevend geweest."

Over zijn relatie met Van Gaal wil Van Bommel verder geen woorden vuil maken, zegt hij. "Ik wil daar verder niets over zeggen. Ik kijk liever vooruit, naar een nieuwe uitdaging in Italië. Mijn doel is nu om met Milan kampioen te worden. Een schitterend vooruitzicht bij een schitterende club", aldus de captain van het Nederlands elftal.

Op de vraag of hij dinsdag nog afscheid genomen heeft van Van Gaal, geeft Van Bommel een veelzeggend antwoord. "Nee. Ik heb hem niet meer gesproken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen