Ferguson: "Verstandig dat Van der Sar stopt"

3 mei 2011, 18:34   Bijgewerkt: 3 mei 2011, 18:45

Sir Alex Ferguson denkt dat Edwin van der Sar de juiste beslissing maakt door na dit seizoen een punt achter zijn carrière te zetten. Het besluit van de 40-jarige doelman was de afgelopen weken onderwerp van discussie vanwege zijn sterke spel in deze belangrijke fase van het seizoen en hoewel Ferguson erkent dat Van der Sar in topvorm verkeert, denkt de coach dat het verstandig is om te stoppen.

"Als ik Edwin moest adviseren, zou ik zeggen dat dit een goed moment is om te stoppen", zei de coach van Man United. "Hij is nog op de toppen van zijn kunnen en maakt een fantastisch seizoen door, maar op zijn leeftijd kan het ineens snel gaan. Ik zou het vervelend vinden als dat Edwin zou overkomen. Hij heeft een fantastische carrière gehad en verdient het om te stoppen aan de absolute top. Hij moet niet het risico lopen dat hij een jaar te lang doorgaat en onder zijn niveau terecht komt."

Ferguson is lyrisch over de Nederlander. "Hij is geweldig. Niet alleen op het veld, maar ook daar buiten. Hij is ontzettend belangrijk voor ons, ook in de kleedkamer."

Van der Sar kan zijn loopbaan dit seizoen op de mooist mogelijke manier beëindigen. Hij ligt op koers om zich met zijn club te plaatsen voor de finale van de Champions League. Om die eindstrijd te bereiken moet United woensdag in de halve finale afrekenen met Schalke 04. Manchester United won de heenwedstrijd al met 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen