Verbeek: "Altidore kan tien minuten spelen"

4 augustus 2011, 07:30

Jozy Altidore maakt donderdagavond tegen FK Jablonec, in de return in de derde kwalificatieronde van de Europa League, wellicht zijn officiële debuut voor AZ. Coach Gertjan Verbeek liet woensdag op de persconferentie weten dat de Amerikaanse aanwinst tien tot vijftien minuten kan spelen tegen de Tsjechen.

“Jozy is mee om te wennen aan de groep”, zei Verbeek. “Bij AZ reizen we altijd met twintig man naar een uitwedstrijd. Mocht er met iemand van de eerste achttien iets gebeuren, dan hebben we een vervanger achter de hand. Altidore had niet meegegaan als ik maar achttien spelers had mogen meenemen. Maar hij heeft dinsdag 45 minuten meegedaan bij Jong AZ. Dat betekent dat hij donderdag tien tot vijftien minuten kan spelen. Daarom zit Jozy bij de groep van twintig man.”

AZ verdedigt een 2-0 voorsprong tegen Jablonec. “Daardoor moet Jablonec in de komende wedstrijd drie keer scoren. Dat betekent dat wij ruimte krijgen”, verwachtte Verbeek. “We gaan hier echt niet alleen een voorsprong verdedigen. Dat zit niet opgesloten in onze manier van denken. Wij gaan uit van balbezit. Van daaruit willen we FK Jablonec onze wil opleggen. Dat is de beste verdediging.”

Sowieso wil Verbeek er niets van weten dat het tweeluik al is beslist. “Jablonec heeft in de heenwedstrijd een positieve indruk op me gemaakt”, ging de coach verder. “Ze hebben een positieve spelopvatting en hebben een paar aardige spelers rondlopen. Ze zijn vooral heel goed in de omschakeling van balverlies naar balbezit. Daarvoor moeten wij op onze hoede zijn. Of ik spelers ga sparen met het oog op de confrontatie met PSV van zondag? Daar ben ik nu absoluut nog niet mee bezig.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen