Verbeek neemt Altidore mee naar Tsjechië

2 augustus 2011, 19:51   Bijgewerkt: 2 augustus 2011, 19:59

Jozy Altidore maakt deel uit van de AZ-selectie voor de Europese return tegen FK Jablonec. Dat heeft Gertjan Verbeek, de trainer van de Alkmaarders, dinsdag aan de spits laten weten. Altidore maakte vanavond bij Jong AZ zijn debuut in Noord-Hollandse dienst. Hij was de afgelopen weken geblesseerd aan zijn hamstring.

De verwachting was dat Altidore de start van het eredivisieseizoen, en dus ook de return tegen Jablonec, zou moeten missen. Dat valt echter mee. Altidore, overgekomen van Villarreal, is dolblij met zijn plek in de selectie voor het duel met Jablonec. "De medische staf heeft uitstekend werk verricht. Het is zwaar om elke dag twee of drie keer alleen te moeten trainen om te herstellen. Daarom voelt deze selectieplaats bij het eerste elftal als een beloning. Het lijkt me geweldig om in te mogen vallen en een doelpuntje mee te pikken", aldus de spits op de AZ-site.

Over zijn eerste minuten in het shirt van AZ, tegen het Roemeense FC Vittorol, is Altidore redelijk tevreden. "Het was lekker. Dit was de eerste keer sinds lange tijd dat ik wedstrijdsituaties heb meegemaakt. Het was dus weer even wennen. Ik was ook wel wat nerveus; vooral hoe mijn hamstring het zou houden. Maar ik heb helemaal geen last gehad. Ik kon springen, sprinten, draaien en keren. Een tijdje terug voelde ik nog een reactie, maar nu helemaal niet meer. Ik heb nog nooit een blessure gehad die me zo lang aan de kant hield. Daarom was ik vooraf wat angstig. Alle zorgen zijn nu echter weg. Het was een wedstrijd waarin we niet veel gevaar konden stichten. Maar het ging mij vooral om het maken van minuten. Dus ik ben tevreden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen