Verbeek op zijn hoede voor Metalist Kharkiv

26 augustus 2011, 14:48

Gertjan Verbeek, de trainer van AZ, zag zijn ploeg vrijdag bij de loting voor de groepsfase van de Europa League gekoppeld worden aan Metalist Kharkiv, Austria Wien en Malmö FF. De coach is met name op zijn hoede voor Metalist uit Oekraïne.

“Men doet hier regelmatig wat denigrerend over Oost-Europese ploegen, maar dat is onterecht. Over BATE Borisov (dat AZ vorig seizoen met 4-1 pak slaag gaf, red.) werd ook lacherig gedaan. Die spelen dit seizoen gewoon Champions League, hoor. Samuel Eto’o vertrekt voor 20 miljoen euro per jaar naar Rusland. Van de Nederlandse ploegen kan alleen Ajax zich een beetje meten met het grote geld in andere landen. Het is wel weer een trip naar Oost-Europa, maar we moeten het ermee doen. Die mensen doen ook mee”, zegt Verbeek op AZ.nl.

Austria Wien kent Verbeek nog niet zo heel goed. “Austria behoort met Red Bull Salzburg en Rapid Wien al jarenlang tot de topploegen van Oostenrijk. Ik weet totaal niet wat voor team het is. Oostenrijks voetbal ontgaat me”, aldus Verbeek, die nuchter reageerde toen Malmö FF uit de koker rolde.  “Mooie loting. Ja, wat moet ik hier nu op zeggen?”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen