Mainz uit gevarenzone na zege op Stuttgart

4 november 2011, 22:40

FSV Mainz 05 heeft goede zaken gedaan in de onderste regionen van de Bundesliga. De ploeg rekende vrijdag in eigen huis verrassend af met subtopper VfB Stuttgart: 3-1. Mainz klimt door de overwinning voorlopig naar de gedeelde dertiende plek in de Duitse competitie.

Het spektakel vond pas in de tweede helft plaats. Cacau zette Stuttgart vijf minuten na rust op aangeven van Martin Harnik op voorsprong. De thuisploeg boog de achterstand binnen een kwartier om in een 3-1 voorsprong dankzij treffers van Anthony Ujah (2x) en Andreas Ivanschitz, die een penalty benutte.

In de slotfase werd het duel nog ontsierd door twee rode kaarten. Zeven minuten voor tijd werd Mainz-speler Eugen Polanski van het veld gestuurd, waarna ook oud-PSV'er Francisco Rodriguez in de extra tijd nog mocht inrukken namens de bezoekers.

Stuttgart blijft door het verlies voorlopig op de zesde plaats staan in de Duitse competitie. Later dit weekeinde komen de andere Bundesliga-clubs in actie.