City laat langs Porto, Donk onderuit met Brugge

16 februari 2012, 22:57   Bijgewerkt: 16 februari 2012, 23:44

Manchester City heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de zestiende finales van de Europa League. De ambitieuze Engelse club rekende op Portugese bodem af met FC Porto: 1-2. Sergio Agüero tekende in Estadio do Dragao vlak voor tijd voor de winnende treffer.

De thuisclub mocht lang hopen op een goede afloop. Na een krap half uur zette Silvestre Varela de winnaar van de vorige editie van de Europa League op voorsprong door een voorzet van Hulk binnen te werken: 1-0. Het betekende tevens de ruststand in de Portugese havenstad.

In de tweede helft wist City, waar Nigel de Jong weer eens de negentig minuten vol mocht maken, de zaken nog recht te trekken. De ploeg van trainer Roberto Mancini mocht Porto daarvoor wel dankbaar zijn, aangezien Álvaro Pereira de bal tien minuten na rust achter zijn eigen doelman schoot: 1-1. Agüero zorgde er vijf minuten voor tijd op aangeven van Yaya Touré voor dat de Engelse ploeg nog met een zege huiswaarts kon keren.

Ryan Donk verloor met Club Brugge van Hannover 96: 2-1. De Belgen kwamen kort na rust op voorsprong, maar in de laatste twintig minuten sloeg de thuisclub toe door treffers van Artur Sobiech en Jan Schlaudraff. Björn Vleminckx mocht in de slotfase nog invallen bij Brugge. Een andere Belgische club, Standard Luik, speelde met 1-1 gelijk tegen Wisla Kraków uit Polen.

Valencia won zonder Hedwiges Maduro met 1-0 bij Stoke City door een prachtige treffer van Mehmet Topal. Als Valencia het karwei volgende week in eigen stadion klaren, stuiten ze in de achtste finales mogelijk op PSV. Udinese slaagde er in eigen huis niet in om PAOK Saloniki op de knieën te krijgen: 0-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen