Dost zet loopbaan voort bij VfL Wolfsburg

Ger
1 juni 2012, 13:32   Bijgewerkt: 1 juni 2012, 14:06

Bas Dost verlaat SC Heerenveen definitief voor VfL Wolfsburg. De Friese club laat weten dat de onderhandelingen over de transfer zijn afgerond. Hij zal voor vijf jaar tekenen bij de equipe van trainer Felix Magath.

Dost (23) werd afgelopen seizoen met 32 doelpunten topscorer van de Eredivisie. Hij scoorde ook nog eens zes keer in het nationale bekertoernooi. Door zijn scoringsdrift verscheen de naam van de spits op de verlanglijstjes van diverse clubs. De keuze viel uiteindelijk op Wolfsburg, dat een contractueel vastgelegde transfersom van 7,5 miljoen euro zal overmaken.

"Na een geweldig seizoen, waarin ik vele prijzen heb weten te pakken, is het voor mij tijd om verder te gaan", laat Dost weten op de website van Heerenveen. De spits kwam in 2010 van Heracles Almelo naar de pompeblêddenploeg. Hij maakt geen deel uit van de EK-selectie van het Nederlands elftal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen