Huistra zoekt 'sleutel om wedstrijden te winnen'

14 september 2012, 08:40

De Graafschap kent een stroeve start in de Jupiler League. De degradant uit de Eredivisie verloor zijn afgelopen twee wedstrijden en vindt zichzelf na vier duels terug op de twaalfde plaats. Dat moet snel beter, weet ook de nieuwe trainer Pieter Huistra.

Om de negatieve reeks te doorbreken haalde De Graafschap op de laatste dagen van de transferperiode ervaren spelers als Harrie Gommans, Adil Auassar en Jeroen Drost binnen. De routine van deze spelers is belangrijk voor de selectie, denkt Huistra. "We waren nog te wisselvallig in voorgaande duels. Het is zaak dat we de juiste momenten gaan herkennen. Daar helpt routine wel bij. Daarnaast kunnen de jongere jongens leren van voorgaande wedstrijden. Soms moet de beuk erin en dat moment herkennen oudere spelers sneller", zegt hij op de officiële website van de club uit Doetinchem.

Huistra hoopt dat zijn ploeg er snel staat, het liefst al vandaag tegen het goed spelende MVV. "Het is zaak dat de jongens zo snel mogelijk ingespeeld raken op elkaar. We moeten de sleutel vinden om een wedstrijd over de streep te trekken. Van daaruit ontstaat vertrouwen. We zijn tot nog toe elke keer op voorsprong gekomen, maar die voorsprong moeten we vasthouden of uitbreiden. Zodat je het kan vertalen in punten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen