Helmond Sport verzuimt koppositie te heroveren

1 oktober 2012, 21:54   Bijgewerkt: 1 oktober 2012, 22:09

Helmond Sport heeft maandag de eerste nederlaag van het seizoen in de Jupiler League moeten incasseren. Het elftal van trainer Eric Meijers ging voor eigen publiek hard onderuit tegen FC Dordrecht: 0-3. Helmond Sport heeft daardoor na zeven wedstrijden de koppositie moeten afstaan aan MVV Maastricht, dat met 17 punten aan de leiding gaat. De Brabanders hebben er 16.

Moussa Kalisse opende voor rust de score in Helmond. De bezoekers liepen in de tweede helft uit naar een overtuigende zege door treffers van Lars Veldwijk en nogmaals Kalisse. Van de voorgaande zes wedstrijden had Helmond Sport er vijf gewonnen.

Het duel tussen SC Veendam en SC Cambuur eindigde in 1-1. Lars Hutten opende aan de Langeleegte de score namens de thuisclub, Erik Bakker maakte kort voor rust gelijk. Arjan Wiegers van Veendam kreeg in de 89e minuut, kort na zijn invalbeurt, de rode kaart. Cambuur kwam net als Dordrecht en Sparta Rotterdam op 14 punten.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!