Huistra noemt periodetitel een 'subdoelstelling'

18 oktober 2012, 14:05

In de Jupiler League wordt vrijdag begonnen aan de tweede periode. Iedere periodewinnaar is zeker van deelname aan de play-offs om promotie, waardoor het zeker voor lager geklasseerde teams heel interessant kan zijn om een bepaalde periode boven zichzelf uit te stijgen. De Graafschap-trainer Pieter Huistra denkt echter vooral aan de langere termijn. Hij wil dat zijn team op eigen kracht de play-offs haalt.

"Het is mooi dat er in de Jupiler League een minicompetitie in de vorm van zo'n periode wordt gespeeld. Dat je een periodetitel kan winnen, is een mooi gegeven. Of we dat als doelstelling hebben? Ons hoofddoel blijft het eindigen bij de eerste vijf, maar het kan een subdoelstelling zijn", zegt de coach op de website van zijn club.

De Graafschap begint de tweede periode tegen SC Veendam, dat op de ranglijst één plekje hoger staat. "Vorig jaar zat dat team in de hoek waar de klappen vallen. Maar in de voorbereiding, toen wij tegen Veendam speelden, zag je dat er een team stond met gevaarlijke jongens. Dat hebben ze in de competitie ook bewezen. Het is een vervelende ploeg om tegen te spelen. Wij moeten zorgen dat we elke wedstrijd gebruiken om in de flow te raken. Dat moet zich vertalen in punten", zegt Huistra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen