Waarom het dit keer wél kan lukken voor Ajax

3 oktober 2012, 11:25   Bijgewerkt: 3 oktober 2012, 12:09

Voor de vijfde keer in ruim twee jaar gaat Ajax de strijd aan met Real Madrid. De vorige vier keer ging de zege naar de ploeg uit Spanje, met de alleszeggende doelcijfers van twaalf voor en nul tegen. Ook nu is Real de grote favoriet, maar er is hoop voor Ajax. Vijf redenen waarom het deze keer wel zou kunnen lukken voor de Amsterdammers.

Real de weg kwijt buiten Madrid

Buiten Madrid is Real dit seizoen zichzelf niet. In de Spaanse Primera Division speelde de landskampioen tot dusver twee wedstrijden buiten de eigen stad en twee keer leidde dat tot een nederlaag. Uit bij Getafe werd het 2-1, op bezoek bij het Sevilla van voormalig Ajacied Hedwiges Maduro ging de ploeg van trainer Jose Mourinho met 1-0 de boot in. De enige uitwedstrijd die het tot dusver wél wist te winnen in de eigen competitie was in het vertrouwde Madrid, namelijk tegen stadgenoot Rayo Vallecano.

Ajax kent alle sterren nu wel

Ervaring in topwedstrijden

Toen Ajax in het seizoen 2010/ 2011 zijn rentree maakte in de Champions League, was dat voor iedereen nieuw. Het niveau ligt even iets anders dan in de Eredivisie en het is niet zo gek dat je een paar keer op je bek gaat. Maar na twee seizoenen op het hoogste niveau lijkt Ajax geleerd te hebben. Dat bleek vorig seizoen al tegen Olympique Lyon, toen het in Frankrijk het gehoopte resultaat (0-0) uit het vuur wist te slepen. En even later werd zelfs ook gewonnen van Manchester United. Ook in de Eredivisie beheerst Ajax inmiddels de kunst om topresultaten te halen in grote wedstrijden, zoals dit weekend tegen FC Twente. Ajax is gegroeid en verder dan in 2010 en 2011.

El Clásico in het verschiet

Vrouwe Fortuna

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen